woensdag 29 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Tweede Luitenant der Mariniers Schoufs van het Korps Mariniers de Jaguar krijgt een onderscheiding voor zijn deelname aan deacht weken durende ‘Jaguar Jungle opleiding’ in Frans-Guyana, met een eindoefening op Martinique. Het is voor het eerst in een lange tijd dat een Nederlandse militair deel heeft genomen aan de training. Dat maakt de Nederlandse ambassade in Suriname dinsdag bekend.

De Nederlandse militair werd vergezeld door medecursisten, waaronder Tweede Luitenant Peerwijk uit Suriname, Tweede Luitenant Spronton uit Guyana, en Eerste Luitenant Maciel de Carvalho Lima uit Brazilië.

De trianing is  specifiek gericht op pelotonscommandanten, georganiseerd door het 3e Régiment étranger d’infanterie (3e REI – Franse Vreemdelingenlegioen) en staat hoog aangeschreven in Zuid-Amerika en het Caribisch gebied.

Het programma is internationaal georiënteerd, met 50 procent niet-Franse deelnemers uit landen over de hele wereld, waaronder België, Spanje, Argentinië, Duitsland, Canada, Australië, Mexico, Slowakije, Polen, Indonesië, Panama, Indië, Peru en Colombia.

De opleiding vond plaats van 18 februari tot en met 12 april.