woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het carnavalsweekend is vrijdagavond van start gegaan met de Marcha di Tiner, oftewel de Tienerparade. Verschillende groepen met jongeren hebben afgelopen dagen alles uit de kast gehaald om zich op hun best te presenteren tijdens de optocht. 

Dat de jongeren zich goed hebben voorbereid, was te zien. De groepen, die onder andere zijn samengesteld vanuit scholen, voerden hun danspasjes keurig uit op de maat van tumba-muziek. De Caribische sfeer was vanaf de F.D. Rooseveltweg tot aan de Breedestraat in Otrobanda voelbaar.

De optocht ging iets later van start dan gepland, maar dat mocht de pret niet drukken. Rond 23.30 uur passeerde de parade de Breedestraat. Het Brionplein liep vol met alle deelnemers, wat het einde van de eerste Marcha di Tiner betekende.

De politie meldt dat er relatief weinig incidenten hebben plaatsgevonden. Er zijn twaalf personen aangehouden, waarvan twee voor illegaal wapenbezit. De criminelen zitten vast, zo schrijft Korps Politie Curaçao. Verder spreekt de politie van aanhoudingen voor openbaar dronkenschap en motorrijden zonder helm. De personen die zijn aangehouden zijn tussen de 22 en 72 jaar oud.

De afscheidsparade voor kinderen vindt maandag plaats. Deze begint om 14.00 uur. Nu.cw maakte een volledig overzicht van de festiviteiten. Deze vind je hier.

Laat de eerste reactie achter