woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Kustwacht heeft in de nacht van donderdag op vrijdag waarschuwingsschoten gelost op een verdachte boot die in de richting van Aruba voer. Dat meldt de Kustwacht Caribisch gebied. 

Het gaat om een boot van het type ‘Yola’. Twee Metal Sharks werden naar het vaartuig gestuurd om poolshoogte te nemen, waarop de verdachte boot er vandoor ging. Tijdens de achtervolging gooide de bemanning van de yola jerrycans over boord. Om de boot te laten stoppen, heeft de Kustwacht een waarschuwingsschot gelost.

Nadat het vaartuig onderschept was, troffen de kustwachters vier Venezolaanse mannen aan boord aan. Alle jerrycans, tien stuks in totaal, zijn uit het water gehaald. De personen en de vaten, met vermoedelijk drugs als inhoud, zijn aan het Korps Politie Aruba overhandigd. 

De zaak wordt onderzocht.