zondag 21 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het programma Op de Klippen op het Bonairiaanse radiostation Mega HitFM werd geopend met kunstenaar Fred Ros. Na een rondreis door heel Nederland is hij terug met zijn kunstwerk ‘The Trippin’ Tuna’. Hij vertelt hoe deze creatie uiteindelijk een vaste plek zal krijgen in het ecosysteem van Bonaire. Bovendien staan mens 4.0, regio 4.0 en Bonaire 4.0 in de aflevering centraal. Begrippen waar motivational speaker Bob de Wit alles vanaf weet. De Wit vertelde er afgelopen zaterdag over in Club Trocadero.

De Wit is hoogleraar aan de Nyenrode Business Universiteit in Nederland. De hoogleraar heeft diverse boeken geschreven over de mens 4.0, regio 4.0 en Bonaire 4.0, wat hij altijd op Bonaire deed. Maar hij ziet zichzelf liever als ‘inspirator en visionair’. Hij heeft een duidelijk beeld waar we met de wereld naar toe gaan en wat er moet gebeuren. Zijn visie maakte hij tijdens de uitzending duidelijk. Daarbij benadrukte hij dat het begrip ‘regio’ volgens hem weer heel belangrijk gaat worden, ook voor Bonaire.

Als we het dan toch over de regio van Bonaire hebben, kun je bijna niet om Izain Mercera, van Mangazina di Rei heen. Hij kwam vertellen over de maandelijkse Nos Zjilea. Deze keer gaat dat toevallig ook over het eigen regiogevoel. 

Daarnaast kwam Ivette van der Velden vertellen over een klein boekje dat ze heeft geschreven. Ze begeleidt mensen op Curaçao bij het opruimen van spullen en afscheid nemen van overbodige materiële aangelegenheden. Het boekje kan daar volgens de schrijfster bij helpen.Deli Martina van ‘Swim for the Roses’ deed tussendoor een oproep voor het evenement dat zondag weer plaatsvindt.

Luister de Podcast hier.