woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Kustwacht Caribisch gebied en het Korps Politie Aruba (KPA) hebben een boot met verdachte goederen gecontroleerd en de bemanning aangehouden. Dat maakt de Kustwacht Caribisch gebied bekend. Of het om drugs gaat, is nog niet bekend.

De radar van de Kustwacht detecteerde een boot die zich in de richting van Aruba bewoog. In samenwerking met het KPA werden eenheden naar het vaartuig gestuurd. Een politiehelikopter verlichtte het gebied waarna de bemanning van een Metal Shark twaalf mensen wist aan te houden. elf Venezolanen en één Colombiaan. 

Aan boord van de boot werden verschillende pakketten gevonden die samen meer dan 600 kilo wogen. De pakketten zijn in beslag genomen. De inhoud moet nog vastgesteld worden. Of het om drugs gaat, wordt dan duidelijk. 

De opvarenden zijn naar de kust gebracht en overgedragen aan de KPA. Het bootje waar ze hun goederen mee vervoerden, is gezonken.