woensdag 22 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De overheid laat de komende weken onderzoek doen naar de mogelijkheden voor windmolens op zee. Het Nederlandse bedrijf Fugro zal vanaf maandag tot en met 29 juli de zeebodem onderzoeken. Dat meldt de regering.

Het geofysisch onderzoek met het schip M.V. Fugro Brasilis zal gegevens over de bodem van de zee verzamelen. Met die gegevens wordt bepaald welk gebied het meest geschikt is voor verankering van drijvende platforms voor de windmolens.

Uit onderzoek blijkt dat de ligging van Curaçao ideaal is voor het opwekken van windenergie. Hiermee wil de regering groene waterstof gaan produceren om in de toekomst over te stappen op 100 procent hernieuwbare energiebronnen. 

Daarnaast wordt gedacht aan de export van groene waterstof en synthetische brandstof. De regering wil regionaal leider worden in de productie van groene waterstof. 

Nu.cw zal maandag meegaan op het schip en bij het begin van de onderzoeken zijn.

Beeld: Fugro