maandag 11 september 2023 22:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
17 maart 2023

Zaterdag 18 maart is het Arubadag op Aruba. De nationale feestdag, Dia di Himno y Bandera, de Dag van de Vlag en van het Volkslied.

Op deze dag wordt de eerste stap naar de zelfstandigheid van Aruba gevierd. De vlag van Aruba werd officieel in gebruik genomen op 18 maart 1976, samen met het officiële volkslied, de Aruba Dushi Tera. In 1948 kende Nederland Aruba het recht toe om zelfstandig te worden binnen het Koninkrijk der Nederlanden.

Gedurende de dag zijn er over het gehele eiland activiteiten georganiseerd, waaronder sportwedstrijden en markten. In de avond is er op Plaza Libertador Betico Croes in Oranjestad een feest. Verschillende prominente personen zullen aanwezig zijn, waaronder ook uit Curaçao.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram