maandag 5 december 2022 20:40
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 november 2022

Minister Charles Cooper (MFK) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) en minister Sithree ‘Cey’ van Heydoorn (MFK) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) hebben serieuze plannen voor het onderhoud op scholen.

Het ministerie van OWCS kreeg al eerder fondsen uit Nederland voor schoolonderhoud. De ministers hebben overleg gehad om het plan te structureren. Zowel VVRP als OWCS maken deel uit van een stuurgroep. Zij zetten zich in voor de aanpak en de benodigde documenten om een beslissing te nemen. 

De inbreng van beide ministeries zijn van fundamenteel belang om het onderhoud te realiseren, aldus een persbericht van de overheid.

Cooper en Van Heydoorn zeggen dat OWCS zowel aan de structuur als aan de voortgang zal bijdragen en dat VVRP ondersteuning zal geven. VVRP heeft erop gewezen er rekening mee te houden dat scholen ook als schuilkelder worden gebruikt.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram