dinsdag 12 september 2023 13:37
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 november 2022

De Algemene Bond Van Overheids en Overig personeel (Abvo) heeft zondag bekendgemaakt uit de zogeheten ‘Bloke van 6’ te stappen. De vakbond zegt het oneens te zijn met manier waarop door de andere bonden wordt gekeken naar de afschaffing van de 12,5 procent salariskorting. Het bestuur gaat daarom zelf op zoek naar een manier om dat voor elkaar te krijgen.

De Abvo heeft aangegeven een verschil te zien in haar eigen denkwijze en die van het blok van zes. Aangezien het doel van het blok nog altijd niet gehaald is, heeft de Abvo besloten het blok te verlaten. 

De ‘Bloki di 6’ bestaat uit de zes grootste vakbonden die samen tot doel de afschaffing van de 12,5 procent salariskorting hebben. Deze korting is door de regering van Curaçao opgelegd op de arbeidsvoorwaarden van ambtenaren. Dit was een voorwaarde van Nederland om coronasteun te krijgen.

De vakbonden zijn inmiddels heel wat gesprekken en onderhandelingen verder, maar de afbouw van de salariskorting verloopt moeizaam, aldus Abvo. Daarom heeft de de bond besloten nu zelf op zoek te gaan naar een manier om het voor elkaar te krijgen. Wat die manier is, wordt niet vermeld in de brief.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram