woensdag 7 december 2022 16:27
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
17 november 2022

Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie zal na de renovatiewerkzaamheden weer terugkeren naar het Stadhuis in Punda. De kosten van het opknappen worden geschat op 24 miljoen gulden. Dat meldt het Antilliaans Dagblad. 

De Raad van Ministers (RVM) heeft akkoord gegeven met het instellen van een ‘Huisvestings- en renovatiecommissie van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie’ en met de ‘Stuurgroep huisvesting en renovatie’. Hiermee moet er weer zicht komen op het herstel van de rechtbank, dat er nu verlaten bij staat. Het is de bedoeling dat de rechters na de renovatie weer plaatsnemen in het monument aan het Wilhelminaplein.

Het Hof is in augustus 2020 tijdelijk, in principe voor drie jaar, verhuisd naar ‘Kas di Korte’ aan de Emancipatieboulevard, waar vroeger KPMG zat. Vanwege de minimale overheidsfinanciën, werden er in het verleden vanaf 2008 alleen gedeeltelijke renovaties gedaan. In 2014 werden deze werkzaamheden gestopt, vanwege het gebrek aan financiële middelen. Het gebouw ging hard achteruit, waardoor medewerkers zelfs last kregen van hun gezondheid. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram