maandag 5 december 2022 20:40
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
9 november 2022

Curaçao had woensdagochtend te kampen met zware regen- en onweersbuien. De Meteorologische Dienst Curaçao (Meteo) kondigde code oranje aan. Volgens de weerdienst zijn er zware onweersbuien op de radar en satellietbeelden te zien die bedreigend kunnen zijn voor delen van het eiland. De landingsbaan van het vliegveld werd tijdelijk gesloten.

De Meteo waarschuwt dat regen- en onweersbuien gedurende de dag over het eiland zullen trekken die tot plaatselijke overstromingen kunnen leiden. Daarnaast kunnen er zware windstoten voor komen. Verder meldt de Meteo dat vanuit de zuid- en westkust hoge golven schade kunnen aanbrengen aan kleine boten en faciliteiten op het strand.

Een woordvoerder van Curacao airport Partners liet tegenover NU.cw weten dat de landingsbaan van luchthaven Hato tijdelijk gesloten is vanwege de hevige regenval. Het is nog onbekend wanneer de landingsbaan weer open zal gaan.

De Meteo waarschuwt elektrische apparatuur tijdens de onweersbuien niet te gebruiken en stekkers uit de stopcontacten te halen. “Gebruik de vaste telefoon alleen in noodgevallen en maak losse voorwerpen vast. Verplaats uzelf en huisdieren naar een veilige plek, het liefst binnenshuis.” De Meteo raadt verder aan ondergelopen wegen te vermijden.

Beeld: Caribbean Weather Centre
-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram