woensdag 7 december 2022 13:10
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 november 2022

De verdiensten per hotelkamer zijn in september 2022 in vergelijking van 2021 met bijna twaalf procent gestegen. Ten opzichte van 2019 is er een stijging van 33,5 procent. De hotelbezetting was met 65,8 procent iets lager dan in vorig jaar september. Dat meldt Curaçao Hospitality And Tourism Association (Chata) in de laatste cijfers.

Lokaal toerisme is actief en geeft volgens Chata veel geld uit. Daardoor zitten de kamers in september voor tweederde vol en stegen zowel de zogeheten ‘Average Daily Rate’ (ADR) als de ‘Revenue per Available Room (RevPAR). De ADR staat voor de gemiddelde dagprijs per kamer en meet de gemiddelde huuropbrengst per bezette kamer per dag. De RevPAR is de omzet per beschikbare kamer. Dit wordt berekend door de ADR te vermenigvuldigen met de bezettingsgraad.

De cijfers die bekend zijn gemaakt zijn gebaseerd op informatie van veertien resorts die samen 2.430 kamers vertegenwoordigen. Hoewel de particuliere toeristische sector zich blijft herstellen, zorgen externe factoren zoals de stijging van de brandstofprijzen en de oorlog van Rusland en Oekraïne voor onrust. Ondanks deze factoren blijven Chata en de Curaçao Apartment Small Hotel Association (Casha) voorzichtig optimistisch komende maanden in 2022.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram