zaterdag 24 september 2022 11:32
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 september 2022

Opnieuw is er 18 jaar cel geëist tegen de 27-jarige Gherardi Jansen voor de moord op de 25- jarige Lennard Gwensley Frederic. In 2018 kwam Frederic om het leven terwijl hij aan het werk was in de Trùk’ipan bij Palu Blanku.

Verdachte Gherardi Jansen bleef de moord op de Frederic ontkennen, maar inmiddels is er voldoende bewijs dat Jansen de moord op 28 januari 2018 heeft gepleegd. Jansen verschuilde zich achter het verhaal dat zijn stiefbroer Raydjunior Woelbai, die zelf op 21 september 2018 werd vermoord, had toegegeven de schutter te zijn geweest van de moord. Ook Woelbai’s moeder bevestigde dit verhaal. Echter geloofde de rechter dit niet. 

Uit verhalen van getuigen blijkt dat Frederic en Jansen ruzie hadden waarbij Jansen liet weten later terug te komen om Frederic met dertig kogels te vermoorden, die hij gereserveerd voor hem. Niet veel later kwam er een zwart geklede man binnen die Frederic doodschoot. De uitspraak is donderdag 15 september. 

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram