zaterdag 1 oktober 2022 19:27
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
6 september 2022

Vijf jaar na de verwoesting van orkaan Irma wacht nog steeds een groep mensen op de reparatie van hun huis. Daar komt NTR-journalist John Samson achter tijdens een bezoek aan het eiland.

Sint Maarten werd in 2017 zwaar getroffen door orkaan Irma. Vijf jaar na de verwoesting van de orkaan is er veel verbeterd op het eiland, maar niet voor iedereen. Sommige ouderen zijn intussen overleden, terwijl ze jarenlang wachtten op de reparatie van hun huis, meldt Samson.

Nederland stelde een half miljoen euro beschikbaar voor de wederopbouw na orkaan Irma. In de podcast ‘De Vergeten Klimaatcrisis’ vertelt mevrouw Azille dat zij al vier jaar wacht op de reparatie van haar huis. De vrouw woont samen met haar kleindochter in een noodopvang, waar mensen schuilen voor een orkaan. De kleindochter van Azille is gestopt met school, zodat ze voor haar oma kan zorgen, vertelt ze in de podcast.

Daarnaast komt Samson erachter dat het historisch archief met cultureel erfgoed niet orkaanbestendig is. Tijdens orkaan Irma zijn veel documenten nat geworden. Medewerkers zouden graag een nieuw archief opbouwen om het cultureel erfgoed te beschermen, maar een goede locatie en financiering zijn een groot probleem.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram