Door: NU.cw
6 mei 2022

Het Curaçaose futsalteam U17 neemt dit jaar deel aan de Rosario 2022, de Zuid-Amerikaanse Jeugdspelen van 2022 in Argentinië. 

Het Curaçaose team verloor donderdag met 0-5 van Paraguay. Dinsdag wonnen ze van Colombia met 3-2. Volgens het team was de Curaçaose keeper Quintin Sluis de meest waardevolle speler in het spel tegen Colombia. De wedstrijd werd gespeeld in het overdekte stadion club provincial.

De Rosario 2022 is een internationaal multi sportevenement dat van 28 april tot 8 mei wordt gehouden in Argentinië. De zaalvoetbalwedstrijden vinden plaats van 4 tot en met 8 mei, de futsalspelers zijn geboren tussen 2004 en 2007. Bij de Jeugdspelen doen in totaal 15 Curaçaose atleten mee aan 3 van de 26 sportdisciplines.

De jongens van het futsalteam bezochten ook de muurschildering van Lionel Messi van 69 meter hoog in Rosario. Ze kregen een rondleiding door de stad, leerde over de geschiedenis en hun grote idool en eindigden bij de muurschildering. 

Futsal of zaalvoetbal wordt gespeeld in een sporthal en met een plofbal. Er wordt vijf tegen vijf gespeeld. Het veld van futsal is kleiner dan bij veldvoetbal en doordat futsal met een kleiner aantal spelers gespeeld wordt, ligt het aantal balcontacten veel hoger dan bij veldvoetbal.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram