Door: NU.cw
31 maart 2022

De Gevolmachtigde Minister Carls Manuel (MFK) heeft blogger Godfried Adem middels een advocaat verzocht om een bericht van zijn Facebookpagina te verwijderen en de inhoud te rectificeren.

In de post gaat de blogger in op de beweringen dat Manuel betaalde werkzaamheden aan ‘friends & family’ zou uitbesteden. “Hoewel de Gevolmachtigde Minister begrijpt dat hij vanwege zijn publieke functie kritiek krijgt, gaat uw bericht een grens over waar u de minister beschuldigt van fraude en corruptie”, schrijft advocaat Sebastiaan van Wijk in een brief aan Adem.

Van Wijk verzoekt Adem namens Manuel om binnen vijf dagen de post van zijn Facebookpagina te verwijderen en publiekelijk de uitspraken de rectificeren. “Mocht u niet bereid zijn om tot rectificatie over te gaan, zal de Gevolmachtigde Minister helaas verdere rechtsmaatregelen moeten overwegen”, concludeert de brief.

Adem is echter niet van plan om zijn bericht te verwijderen. “Ik geniet van de vrijheid van meningsuiting en kom op voor de belangen van het Koninkrijk. Ik ga niet rectificeren”, schrijft hij op zijn Facebookpagina. “Daag me maar voor het Gerecht en kijk maar of je gelijk krijgt.” Volgens de blogger is het gedrag van Manuel een klap voor de democratie en het Koninkrijk. Daarnaast vraagt hij zich af wie voor de advocaat betaalt. “Komt dit weer op de rekening van het Curaçaose volk?

Manuel wilde niet inhoudelijk reageren op het verzoek tot rectificatie. "De zaak wordt behandeld door mijn advocaat en ik laat het daarbij", aldus de Gevolmachtigde Minister tegenover NU.cw.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram