woensdag 6 juli 2022 01:18
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 maart 2022

Minister Ruisandro Cijntje (PNP) van Economische Ontwikkeling (MEO) heeft met de Amerikaanse consul-generaal Margereth Bond gesproken over de FAA status van Hato Airport. Het was de eerste ontmoeting tussen de minister en de consul.

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA oordeelde begin 2012 dat Curaçao niet voldoet aan alle internationale eisen op het gebied van luchtvaartveiligheid. De luchthaven werd daarom gedegradeerd van veiligheidscategorie één naar twee. Hierdoor kunnen lokale luchtvaartmaatschappijen geen vluchten naar de VS uitvoeren met eigen vliegtuigen.

Tijdens de kennismaking sprak Cijntje met Bond over de plannen om de luchthaven weer in de hoogste categorie te plaatsen, en de rol die de Amerikaanse consul hierin kan betekenen. Volgens de minister is het met de komst van nieuwe hotels belangrijk dat er meer vluchten uit de VS komen.

Bond uitte tijdens het gesprek haar zorgen over de hoge werkloosheid op het eiland. De consul toonde interesse in het beleid dat Cijntje voor ogen heeft om de werkloosheid te verlagen. De minister benadrukte dat de regering aandacht heeft voor het probleem en dat hij samen met de ministers van SAOW en OWCS met een beleidsplan komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram