dinsdag 21 maart 2023 21:01
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 februari 2022

De rechter doet op 24 februari uitspraak in de rectificatiezaak die Vanessa Gijsbertha, de dochter van oud-minister van Financiën Kenneth Gijsbertha, heeft aangespannen. Gijsbertha wil dat MFK-minister Javier Silvania de uitspraken over haar betrokkenheid bij de kwestie rondom Bearingpoint intrekt en rectificeert. De zaak diende gisteren voor de rechter.

In november leverde Silvania meerdere keren kritiek op de software voor de belastingdienst die door Bearingpoint is geleverd. Het ICT-bedrijf zou volgens de minister ruim twintig miljoen gulden in rekening hebben gebracht voor de software en dienstverlening. Vanessa Gijsbertha werkte destijds als kabinetschef voor haar vader en Silvania bombardeerde haar tot één van de verantwoordelijke voor de kwestie.

Daarnaast deed de minister uitspraken over een overeenkomst van opdracht die Gijsbertha was aangeboden bij het ministerie van Financiën voor de periode na het aftreden van haar vader als bewindspersoon. Volgens Silvania zou die overeenkomst op ‘irreguliere wijze’ tot stand zijn gekomen.

Vooruitlopend op het vonnis trok Silvania deze week zijn eerdere uitspraken recht. In een Facebookbericht zei Silvania dat zijn advocaten gedetailleerd onderzoek hebben gedaan en hebben gekeken naar de legale aspecten en hoe het contact tussen overheid en Bearingpoint tot stand is gekomen.

“Het is duidelijk geworden dat de betrokkenheid van Gijsbertha bij het project minder was dan het leek en wat mij verteld is door het ministerie van Financiën”, aldus Silvania.  “Gijsbertha was in ieder geval niet verantwoordelijk voor het product van Bearingpoint, maar zij was onderdeel van een stuurgroep die bepaalde beslissingen nam over het project”, zegt Silvania. Volgens hem zaten er bepaalde fouten in het contract met Bearingpoint. Hier heeft de stuurgroep naar gekeken. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram