vrijdag 15 september 2023 17:44
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
2 februari 2022

Het parlement heeft gisteren de landsverordening Luchtvaartveiligheidsheffing unaniem aangenomen. Met de heffing van 4,50 gulden per vertrekkende passagier wordt de meerkosten van de Curaçaose Burgerluchtvaart Autoriteit (CBA) gedekt.

Volgens MFK-minister van Verkeer, Vervoer en Transport (VVRP), Charles Cooper, is deze wetgeving cruciaal om weer de felbegeerde Categorie 1-status te verkrijgen.

De Amerikaanse burgerluchtvaartorganisatie Federal Aviation Administration (FAA) stelde begin 2012 de veiligheidsstatus van Curaçao naar beneden. Volgens de FAA voldoet Curaçao niet aan alle internationale eisen op het gebied van luchtvaartveiligheid. Hierdoor mogen Curaçaose luchtvaartmaatschappijen met eigen toestellen geen vluchten naar de Verenigde Staten uitvoeren.

De CBA heeft de financiële middelen en de tools nodig om aan de vereisten te kunnen voldoen. Curaçao Airport Partners (CAP) int de heffing namens de overheid. Hiervoor wordt een fonds opgericht. Cooper verwacht dat het fonds jaarlijks 3,7 miljoen gulden oplevert op basis van 820.000 luchthavenpassagiers per jaar.

-- Advertentie --

One comment on “Parlement neemt wetgeving luchtvaartveiligheidsheffing aan”

  1. Hoe kan het toch altijd zijn dat mensen die de boel verzieken nooit de rekening gepresenteerd krijgen. Het volk moet nu opdraaien voor deze blamage. Net als de kosten van het ziekenhuis en ik zal nu al een voorspelling doen, als Aqualectra verhuist dan lopen alle begrotingen mis en uiteindelijk betaald de slaaf.... het volk

magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram