Door: NU.cw
|
27 januari 2022

Zorgmedewerkers van het Wit Gele Kruis (WGK) hebben een brief ontvangen waarin wordt bevestigd dat zij hun salaris uitbetaald zullen krijgen. De afgelopen dagen ontstond er flink wat onrust over het geldtekort in de zorgsector.

Medewerkers die in aanmerking komen voor een periodieke salarisverhoging zijn op de hoogte gesteld. Het Wit Gele Kruis kan de indexering echter niet betalen. De stichting legt uit dat de kosten in 2021 een stuk hoger lagen dan de inkomsten.

De directie dankt alle werknemers voor hun inzet in de strijd tegen Covid-19, maar benadrukt dat de stichting in een kritische financiële situatie terecht is gekomen door de pandemie. De kosten vallen hoog uit door de personeel dat in quarantaine zit en extra materiaal dat wordt gebruikt om de medewerkers te beschermen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram