maandag 29 november 2021 17:45
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
23 november 2021

De regeringspartij MFK geeft aan dat zij het oneens zijn met de mening van hun eigen minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) Dorothy Pietersz-Janga over de kwestie van Stichting Bureau Ziektekostenvoorziening (BVZ). Dit meldt de partij van premier Gilmar ‘Pik’ Pisas in een persverklaring.

De MFK heeft de brief gezien die de bewindsvrouw naar de vereffenaars heeft gestuurd, waarin zij opdracht geeft om het onderzoek naar twee ex-bestuurders te staken.

De vereffenaars Etzel Rosenda en Myron Christina kregen destijds de taak om de door de stichting geleden schade als gevolg van wanprestatie en onregelmatigheden van de voormalige bestuursleden Alli Abdalah en Milton Yarzagaray op hen te verhalen. De minister heeft vorige week de instructie gegeven aan Rosenda en Christina om de claimzaken ‘geheel en onvoorwaardelijk in te trekken’.

Daarnaast wil Pietersz-Janga dat de stichting afstand neemt van alle gewonnen vonnissen tegen Adbalah, Yarzagaray en Jourdain. Minister van Onderwijs, Sithree van Heydoorn, laat weten dat de MFK de trais politica steunt. De opdracht van Pietersz-Janga is hiermee in strijd.

Beeld: Facebook Dorothy Pietersz-Janga

One comment on “MFK: ‘Wij zijn het niet eens met de mening van Dorothy Pietersz-Janga’”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifier linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram