Door: NU.cw
4 november 2021

Op de kinderafdeling van het Curaçao Medical Center (CMC) is woensdag een illustratieproject gestart. De tekeningen moeten de afdeling een fleurige uitstraling geven.

Op de muren is het verhaal van parkiet dokter Pedro te zien. Hij neemt de bezoeker mee naar de verschillende landschappen op Curaçao met verschillende dieren. Het project wordt mogelijk gemaakt door het Ronald McDonald House Charities Curaçao Foundation, Mucha pa Mucha Stichting en Stichting Clini Clowns Curaçao. Financieel hebben de Stichting Johannes Bosco, Stichting Abram E. Salas, de vertegenwoordiging van Nederland in Curaçao en RBC Bank het project gesteund.

“De kinderafdeling is, net als alle andere in het ziekenhuis, heel modern en mooi, maar we missen wat kleur om vreugde te brengen aan onze kinderen en hun ouders. Dit is een zeer belangrijk aspect tijdens elke ziekenhuisopname”, zegt Claudia Rigaud, directeur van Ronald McDonald House Charities Curaçao.

De ideeën kwamen tot leven door architect Omar Zimmerman en het ontwerpteam Hirons Caribbean. “Dit is een grote verandering voor onze gezondheidswerkers die dagelijks aan het werk zijn op de kinderafdeling. We kunnen de muren nu op een leuke en interactieve manier gebruiken”, aldus Marina de Miranda fysiotherapeut en lid van Stichting Mucha pa Mucha.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram