maandag 5 december 2022 08:05
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 juli 2021

Politieke partij KEM is niet te spreken over het Reglement van Orde in het Parlement. Volgens partijleider Michelangelo Martines zijn de regels zo opgesteld dat eenmansfracties zoals zijn eigen partij nauwelijks vergaderingen kunnen aanvragen.

Volgens procedure moeten minimaal 3 Statenleden een voorstel voor een vergadering ondersteunen zodat deze kan plaatsvinden. Dat geldt ook voor ingediende moties en voorstellen tijdens vergaderingen. Eenmansfracties die vergaderingen willen aanvragen moeten daarvoor dus bij andere partijen aankloppen voor steun.

-- Advertentie --

One comment on “KEM boos over reglement”

  1. Dat wordt ook wel ‘censuur’ genoemd.
    Hopen dat de rest van de oppositie de éenmans fractie kan steunen.
    Alhoewel met de PAR en MAN…..

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram