zondag 3 juli 2022 20:45
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
24 mei 2021

Ondanks het relatief lage aantal besmettingen op dit moment en de toegenomen vaccinatiegraad op Bonaire en ook Curaçao, blijft een PCR-test bij reizen tussen deze eilanden voor zowel de heen- als de terugvlucht verplicht.

Het Openbaar Lichaam Bonaire meldt dat iedereen die reist van Curaçao naar Bonaire een negatief PCR-testresultaat nodig heeft. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur. Voor kinderen onder de 13 jaar geldt de verplichting niet.

Ook moet vooraf een gezondheidsverklaring worden ingevuld op bonairepublichealth.org. Van zowel de testuitslag als de gezondheidsverklaring moet je een printje bij je hebben tijdens de reis en bij aankomst.

Reis je van Bonaire naar Curaçao, en ben je ouder dan 7 jaar, dan kun je opnieuw naar de teststraat voor een PCR-test. Ook moet 48 uur voor vertrek de Passenger Locator Card (PLC) worden ingevuld op dicardcuracao.com.  

Daarnaast zul je drie dagen na aankomst op Curaçao nog een antigeentest moeten laten doen. Een afspraak voor die sneltest hoor je al gemaakt te hebben voordat je het vliegtuig instapt. Een bewijs van die afspraak en de betaling moet je bij je hebben tijdens de reis en bij aankomst, samen met de PLC en het testresultaat op papier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram