zondag 3 juli 2022 22:29
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
15 maart 2021

Ondanks een gerechtelijke uitspraak en een rapport van een adviescommissie van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur verlaagt de overheid het budget voor de gezondheidszorg in 2021. Dat zegt de Raad van Bestuur (RvB) van het Curaçao Medical Center (CMC) tijdens een persconfentie.

Door het budget in de begroting te verlagen, kijkt het CMC aan tegen een gat van 39 miljoen gulden. Daardoor komt de continuïteit van de directe patiëntenzorg in gevaar.

In antwoord op vragen van NU.cw zegt medisch directeur Ingemar Merkies dat het ziekenhuis nog over fondsen beschikt voor de komende vier weken. "De operationele kosten zullen daarna niet meer gedekt kunnen worden", aldus Merkies.

Interim-directeur Gilbert Martina verklaarde tijdens de persconferentie dat de Raad van Bestuur een rechtszaak zal aanspannen tegen de regering-Rhuggenaath. Die beslissing is genomen nadat de regering vorige week in een ministeriële beschikking het nieuwe zorgbudget vaststelde. "De beschikking zal geschorst moeten worden", aldus Martina.

Uit de ministeriële beschikking bleek dat er flink gekort is in het zorgbudget waardoor het ziekenhuis 39 miljoen gulden tekort komt. Dit kwam als een grote verrassing voor de RvB aangezien de rechter in een eerdere uitspraak de regering maande de eerdere korting in het budget voor 2019/2020 recht te trekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram