Door: NU.cw
4 maart 2021

Longstaytoeristen en 'overwinteraars' op Curaçao kunnen zich binnenkort laten vaccineren tegen het coronavaccin. Dat zegt epidemioloog Iralice Jansen, voorzitter van de Projectgroep Covid-19 Vaccinatieprogramma, tegen NU.cw.

Er heerst veel verwarring onder deze groep toeristen, aangezien tijdens persconferenties door Jansen en de minister van Gezondheid Zita Jesus-Leito (PAR) is toegezegd dat ook de longstay-tourist gevaccineerd kan worden. In de praktijk kunnen overwinteraars zich echter niet registreren, niet via de website en niet via het callcenter.

Jansen bevestigt nogmaals: "Overwinteraars gaan echt gevaccineerd worden." Een precieze datum kan ze nog niet noemen, 'maar die wordt binnenkort gecommuniceerd', aldus de projectleider.

Jansen: "Er moest met alle landen in het Koninkrijk overeenstemming bereikt worden over de criteria waaraan de overwinteraar moet voldoen om gevaccineerd te mogen worden. Die overeenstemming is er nu."

Zo moet de longstaytourist onder andere in het bezit zijn van een Nederlands paspoort en lang genoeg op het eiland zijn om ook de tweede vaccinatie te krijgen. "Het is niet de bedoeling dat toeristen die een maand op het eiland zijn, hier gevaccineerd worden", aldus Jansen. Alle criteria worden binnenkort bekendgemaakt.

Volgens de epidemioloog zijn intussen meer dan 3000 mensen gevaccineerd. De eerste prik werd op 24 februari gezet. "Alles verloopt volgens plan en mensen die gevaccineerd zijn, zijn positief", aldus Jansen.

Wat dat plan inhoudt, is onduidelijk. Eerdere navraag van NU.cw naar het Uitvoeringsplan bleef onbeantwoord.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram