Door: NU.cw
4 maart 2021

Drie mannen zijn gisteravond gered van een aangespoelde boot. De Fenix kwam tussen Klein Curaçao en Curaçao in de problemen en is uiteindelijk gestrand op de rotsen van Oostpunt. Waar precies is onduidelijk.

Gisteravond tegen 19:00 uur kwam een melding bij het Rescue & Coordination Center (RCC) van de kustwacht binnen van de Fenix. Het vaartuig had problemen met een verhitte motor. De RCC heeft het Dash patrouillevliegtuig van de kustwacht opgeroepen om naar de aangegeven locatie te vliegen.

De CITRO werd ingelicht en is direct met de reddingsboot Braakman richting Klein Curaçao gevaren en ook de Metal Shark was onderweg. Kort daarna meldde de Dash dat het vaartuig op de rotsen was gelopen en dat de drie opvarenden aan wal waren geklommen.

Bij aankomst van de Braakman en de Metal Shark bleek dat één van de opvarenden zijn been had gebroken. Het CITRO-personeel heeft de man ter plekke behandeld. Daarna zijn richting Caracasbaai naar hun Boathouse gevaren waar een ambulance klaar stond om de gewonde man naar het ziekenhuis te brengen.

De andere twee opvarenden zijn met de Metal Shark naar het Kustwacht Steunpunt op Parera gebracht.

De Kustwacht noemt het 'een succesvolle reddingsactie in samenwerking met onze ketenpartner CITRO'.

Beeld: Kustwacht
-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram