vrijdag 5 maart 2021 19:12
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
2 december 2020

Het alcoholverbod dat sinds 1 december geldt voor de horeca en in de openbare ruimte, geldt niet voor de toeristen in de hotels. Dat zegt minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina woensdagochtend in het Antilliaans Dagblad.

Martina heeft ook aangegeven op woensdag een ministeriële beschikking te gaan tekenen om dit besluit te bekrachtigen. Het besluit houdt in dat geregistreerde hotelgasten bij het hotel waar ze verblijven wel alcohol kunnen kopen en nuttigen.

In alle andere horecagelegenheden op het eiland mag dat in ieder geval de komende drie weken niet.

Vanuit de hotelsector was woest gereageerd op de aankondiging van de overheid, afgelopen maandag, dat bars, café's, hotels en restaurants tussen 1 en 21 december geen alcohol mogen schenken. Mensen mogen alleen nog thuis drinken, maar huisfeesten zijn verboden.

Dit is een maatregel van de overheid om de stijging van het aantal corona-besmettingen tegen te gaan. Maar volgens de hotelsector zou het funest zijn voor het toerisme.

Hotels zijn dinsdagmiddag al van de wijziging op de hoogte gesteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram