dinsdag 12 september 2023 06:40
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
24 november 2020

Uit een onderzoek van consumentenvereniging Fundashon pa Konsumidó blijkt dat Bon Biní Supermarket de goedkoopste supermarkt van het eiland is. De vereniging heeft in de maand oktober een onderzoek gedaan naar prijsverschillen in Curaçaose winkels en supermarkten.

Daarbij zijn de prijzen vergeleken van in totaal 174 producten bij 22 vestigingen. Dat gebeurde van 22 tot en met 27 oktober. Het gaat onder meer om ingeblikte groente en groente in potjes, rijst, pasta, meel, olie, suiker, thee, koffie, cornflakes, melk, sap, frisdrank, zeep, thee, koffie, schoonmaakartikelen, toiletpapier, bier en andere alcoholische dranken.

Het doel was om een overzicht te geven van de prijzen die op de markt zijn en tegelijkertijd de consument te stimuleren om bewust en verantwoord te kopen. Hierbij is geen rekening gehouden met kwaliteit en ook niet het land van herkomst van de producten.

Bon Biní kwam uit het onderzoek naar voren als de supermarkt waar van alle onderzochte producten de prijzen het laagste waren. Mangusa Supermarket kwam in de vergelijking op de tweede plaats. 

Opmerkelijk was het verschil in prijzen voor sterke drank. De Consumentenbond spreekt van astronomische prijsverschillen. Zo kost een fles Dewars whiskey van twaalf jaar oud bij Exito Supermarket Naf 44,95 en bij Esperamos Supermarket kost dezelfde fles Naf 89,25.

Een fles Old Parr whiskey van 75 ml kost bij Arco Iris Supermarket Naf 86,60 en bij Best Buy Supermarket Naf 51,75.

Een fles Grey Goose wodka van 75 ml kost bij Arti's Supermarket Naf 60,- en bij Esperamos Naf 92,70. Dat is een prijsverschil van Naf 32,70.

De Consumentenbond noemt de prijsverschillen opmerkelijk en roept mensen op om verstandig met hun geld om te gaan.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram