donderdag 4 maart 2021 14:26
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
11 november 2020

Stichting Elisabeth Hospitaal (SEHOS) heeft gisteren een bodemprocedure gewonnen die het had aangespannen tegen de voormalige minister van Gezondheid Suzy Camelia-Römer. De rechter heeft bepaald dat de minister onzorgvuldig heeft gehandeld door in 2017 te korten in de begroting van het ziekenhuis.

Camelia-Römer zou niet correct hebben gehandeld bij het bepalen van de begroting in dat jaar, aldus de rechter. Die heeft nu bepaald dat de overheid 127 miljoen moet betalen voor de begroting van 2017, in plaats van de 124 miljoen die door Camelia-Römer is over gemaakt.

De zaak is behandeld op 16 september van dit jaar, gisteren was er uitspraak. Bij de behandeling waren leden van de directie van SEHOS aanwezig en accountants van de SVB. De begroting werd in 2017 gesteld op 214 miljoen gulden. Maar volgens het Sehos was dat onvoldoende om alle uitgaven te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram