zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Op Aruba zijn dit weekend twee personen overleden die waren besmet met Covid-19. Daarmee is het totaal aantal doden op het eiland opgelopen tot 34. Dit weekend waren er 287 actieve besmettingen. In het ziekenhuis liggen nog vijf mensen die zijn besmet met het coronavirus, niemand daarvan ligt op de intensive care.

Daarmee is het aantal besmettingen op het eiland relatief snel gedaald. Op 16 september was er nog sprake van 1630 besmettingen op het eiland, op ruim 100.000 inwoners.

Het enige ziekenhuis van Aruba, Hospital Horacio Oduber, heeft zondag laten weten de reguliere zorg in het ziekenhuis weer te hervatten.Tijdens de eerste corona golf was het ziekenhuis bijna volledig gesloten voor alle behandelingen die niet aan corona waren gerelateerd.

Bij de tweede corona-golf, waar het eiland nu nog in zit, was het de bedoeling om ook voor niet-corona gerelateerde besmettingen hulp te blijven bieden. Dat lukte niet meer toen door de toename van het aantal besmettingen alleen nog nood operaties werden uitgevoerd.

Volgens het ziekenhuis kende het een gebrek aan personeel vanwege het grote aantal corona patiënten. Maar dat is vanaf maandag weer achter de rug. Iedereen kan weer worden behandeld. Wel wordt mensen gevraagd geduld te hebben in verband met de opgelopen wachtlijsten.