Door: NU.cw
13 oktober 2020

Negen illegalen zijn ontsnapt uit de illegalenbarakken in de gevangenis. Na snel optreden van gevangenispersoneel konden zeven illegalen op het gevangenisterrein worden opgepakt. De twee anderen werden later door gevangenispersoneel, politie en Kustwacht opgepakt.

In de illegalenbarakken werd brand gesticht door een aantal illegalen. De brandweer wist het vuur snel onder controle te krijgen. Achteraf blijkt dit een afleidingsmanoevre te zijn geweest van de acht illegalen om ervan door te kunnen gaan.

Zeven illegalen wisten over het gaas van de barakken te klimmen, maar werden al snel op het gevangenisterrein aangehouden. Gevangenispersoneel, politie en een Kustwachthelikopter zette onmiddelijk een zoekactie op touw, waarna de overige twee illegalen in de buurt van de zoutpannen van Jan Thiel konden worden opgepakt.

SDKK-woordvoerder Jabets Pinedo vertelt wat er is gebeurd:

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram