woensdag 10 augustus 2022 03:49
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
29 augustus 2020

Het College financieel toezicht (Cft) verwacht dat het begrotingstekort dit jaar zal oplopen naar 587 miljoen gulden. Tot en met juni bedroeg het tekort 186 miljoen. Het Cft schrijft dit in reactie op de tweede uitvoeringsrapportage 2020.

De Amigoe schrijft dat de hoogte van het te verwachte tekort vanwege het onzekere verloop van de crisis, alsmede de aanpak daarvan lastig is in te schatten. De verwachte belastingopbrengst is 1,1 miljard gulden in 2020 volgens de juni-ramingen van het IMF.

De verwachte extra uitgaven in de categorieën subsidies en overdrachten en sociale zekerheid zullen uit besparingen moeten worden bekostigd. Mogelijke liquiditeitsproblemen bij overheidsentiteiten kan het resutaat verder verslechteren. Bij de overheidsentiteiten zou een grondige analyse moeten plaatsvinden, adviseert het Cft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram