dinsdag 30 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het voetbalelftal van Curaçao heeft ook zijn tweede kwalificatiewedstrijd voor het aanstaande WK voetbal gewonnen. In Guatemala-stad werd Cuba met 1-2 verslagen.

Eerder maakte de ploeg al korte metten met Saint Vincent en de Grenadines, dat met 5-0 verloor.

In de elfde minuut opende Leandro Bacuna de score voor de equipe van bondscoach Guus Hiddink. Zestien minuten later kwamen de Cubanen echter op gelijke hoogte door een doelpunt van Onel Hernandez.

Net voor het rustsignaal klonk zette Charlison Benschop Curaçao weer op voorsprong door de 1-2 binnen te werken. In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren.

Curaçao speelt op 5 juni de volgende kwalificatiewedstrijd. Dan zijn de Britse Maagdeneilanden de tegenstander.

In de groep van Suriname, dat zelf niet in actie kwam, werd het duel tussen Kaaimaneilanden en Canada een dag uitgesteld omdat de testresultaten op Covid-19 niet op tijd binnen waren.