zondag 21 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Liam Mau-Asam krijgt de Tula Studiebeurs van 10.000 euro. Dat maakt het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) bekend. Mau-Asam is onlangs geslaagd voor het eindexamen Havo aan het Radulphus College.

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) in Nederland riep in kader van de excuses en herdenking van 160 jaar slavernijverleden en de rehabilitatie van Tula, de Tula – studiebeurs ter waarde van €10.000 in het leven.

De doorslaggevende factoren om de studiebeurs aan Mau-Asam toe te kennen, waren volgens het ministerie van OWCS zijn toewijding aan geschiedenis, docentschap, zijn zelfstandigheid en de planmatige aanpak bij het kiezen van het opleidingsinstituut.

Op het bericht van de studiebeurs zijn slechts twee reacties ontvangen. Beide kandidaten voldeden ruimschoots aan de gestelde criteria, wat resulteerde in een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek. De studiebeurs wordt elk jaar, gedurende vier jaar lang, slechts aan één student toegekend.

Laat de eerste reactie achter