zondag 21 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Churandy Martina en de Nederlandse estafetteploeg doen toch mee aan de Olympische Spelen in Parijs. Na een foutje bij de concurrent mogen de mannen op de 4×100 meter toch meedoen. Dat bevestigt de Atletiekunie bij de bekendmaking van de volledige olympische selectie. 

Dat betekent dat Martina zijn afscheidsjaar kan afsluiten met een zesde deelname aan de Spelen. De hoop van de Nederlandse sprinters leek vervlogen toen Botswana een betere tijd had neergezet tijdens de Afrikaanse kampioenschappen en de cruciale zestiende plaats op de wereldranglijst overnam. 

Echter keurde het World Athletics de tijd niet goed vanwege het gebruik van een niet-gecertificeerd startpistool. Hierdoor is de tijd van 38.19 van Botswana ongeldig en blijft de 38.30 van Nederland voldoende voor de zestiende plaats en kwalificatie voor de Olympische Spelen in Parijs.


Martina was zondag na zijn laatste individuele race bij de FBK Games al optimistisch. “Ik heb alle regels bekeken en denk dat ik kan gaan. Maar anderen beslissen uiteindelijk en willen nog niks zeggen, dus ik moet het nog officieel afwachten.”
De Olympische Spelen starten op 26 juli.

Laat de eerste reactie achter