zondag 21 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Onder de Nederlandse advocaten is veel animo om Urvin ‘Nuto’ Wawoe te verdedigen. Acht advocaten hebben kenbaar gemaakt dat ze de verdachte in het proces willen bijstaan. Op Curaçao heeft echter geen enkele advocaat zich gemeld om zijn zaak te behandelen. Dat schrijft de Extra.

Nuto werd op 29 mei naar Nederland gebracht na een tussenstop op Curaçao, waar hij per privéjet arriveerde onder bewaking van meer dan vijftien FBI-agenten. De leider van de No Limit Soldiers wacht zijn rechtszaak in Nederland af.

Urvin Laurence Wawoe wordt door het Openbaar Ministerie gezien als een belangrijke leider van No Limits Soldiers. Het vermeende lid werd op 19 april 2023 in de Dominicaanse Republiek opgepakt. Eind april behandelde de rechtbank in Santo Domingo een verzoek van Curaçao om het NLS-lid uit te leveren in de zaak Themis. 

Themis is een onderzoek naar de criminele organisatie NLS die naar verluidt betrokken is bij moorden, grootschalige drugshandel en witwassen van geld op zowel Curaçao als Sint Maarten.

Laat de eerste reactie achter