vrijdag 12 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Diversiteit en authenticiteit zijn de twee onderwerpen waar de Nationale Toerisme Conferentie onder andere over zal gaan. Dit werd dit weekend bekendgemaakt, nadat er een pre-conferentie plaatsvond. 

Curaçao Tourist Board meldt dat de eerste sessie van de pre-conferentie, die over diversiteit ging, ruim 65 geïnteresseerde deelnemers trok uit de toerisme-industrie. De tweede sessie was goed voor 70 deelnemers en ging over authenticiteit. De pre-conferentie diende dus als voorbereiding op het grote event, dat in september plaatsvindt en georganiseerd wordt door CT in samenwerking met het ministerie van Economische Ontwikkeling.

Tijdens de sessie over diversiteit werd besproken hoe beter kan worden voldaan aan de behoeften van toeristen met diverse accommodaties en diensten en hoe verschillende groepen meer betrokken kunnen worden bij het toerisme. 

De tweede sessie, die zich richtte op authenticiteit, richtte zich op de uitdagingen van het behoud van Curaçao’s culturele, natuurlijke en historische identiteit terwijl het toerisme groeit. Deelnemers werkten in groepen aan strategieën voor duurzame groei die de authenticiteit van het eiland respecteren en behouden.

In augustus volgen de laatste pre-conferenties over gemeenschapsparticipatie en concurrentievermogen. De resultaten van alle sessies zullen tijdens de Nationale Toerisme Conferentie op 27 september besproken worden, om tot concrete acties te komen die zowel de Curaçaose gemeenschap als het toerisme ten goede zullen komen.

Laat de eerste reactie achter