dinsdag 16 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De elektriciteitstarieven in Caribisch Nederland dalen licht. Dat heeft te maken met de daling van de prijzen voor de fossiele brandstoffen die gebruikt worden bij de productie van elektriciteit. Dat meldt de Rijksdienst Caribisch Nederland.

Voor Bonaire daalt het gebruikstarief van 0,3575 dollar per kWh naar 0,3550 dollar per kWh. Het maximale pagabon-tarief daalt ook licht van 0,6371 dollar per kWh naar 0,6346 dollar per kWh. Voor het verbruik van een gemiddeld huishouden op Bonaire betekent dit een daling van ongeveer 0,60 dollar per maand.

Het gebruikstarief op Sint Eustatius daalt van 0,3958 dollar per kWh naar 0,3877 dollar per kWh. Voor het verbruik van een gemiddeld huishouden op Sint Eustatius betekent dit een daling van ongeveer 2 dollar per maand.

Op Saba daalt het gebruikstarief licht van 0,3810 dollar per kWh naar 0,3687 dollar per kWh. Voor het verbruik van een gemiddeld huishouden op Saba betekent dit een daling van ongeveer 3 dollar per maand.