vrijdag 19 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Bonaire International Airport (BIA) gaat strenger toezien op illegale autoverhuur. Op de luchthaven Flamingo Airport zou namelijk sprake zijn van veel aanbieders die hun auto’s zonder toestemming verhuren. Dat maakt BIA in een persbericht bekend.

BIA zegt eigenaar en beheerder te zijn van het vliegveld en het is niet toegestaan om commerciële activiteiten, in dit geval autoverhuur, uit te voeren. “De regels bestaan al langer en gelden voor iedereen”, aldus BIA.

De luchthaven gaat daarom vanaf augustus strenger toezien op verhuren zonder toestemming. Ook wordt er online extra gelet op advertenties van illegale autoverhuur, waar de luchthaven als pick-up en drop off plaats wordt aangeboden. 

Bedrijven die zonder de juiste vergunningen opereren, kunnen zich bij BIA melden om alsnog toestemming te krijgen.