zondag 21 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Op Bonaire is een nieuw gebouw voor begeleid wonen voor jongeren geopend. Fundashon Cas Bonairiano (FCB) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) tekenden medio maart 2022 een overeenkomst voor het bouwen van het gebouw. Het pand werd afgelopen weekend opgeleverd.

De woonvoorziening is speciaal voor jongeren van 16 tot en met 23 jaar afkomstig van Bonaire, Saba en Sint Eustatius, die in een langdurig hulpverleningstraject bij Jeugdzorg zitten en toe zijn aan een volgende stap richting meer zelfstandigheid. 

In het pand is plaats voor dertien jongeren, waarvan op dit moment al zes plekken vervuld zijn. De jongeren zullen op verschillende gebieden zoals naar school gaan of parttime werken begeleid worden. 

“Met deze nieuwe stap bouwen we aan een toekomst waarin iedere jongere de kans krijgt om zich volledig te ontwikkelen en een zelfstandig leven op te bouwen. Samen creëren we een omgeving waarin iedereen zich gezien en gesteund voelt. De samenwerking met andere hulpverleningsorganisaties speelt een cruciale rol in het proces naar zelfstandigheid van de jongeren”, aldus Regiline Sambo, hoofd Jeugdzorg bij ZJCN.