zondag 21 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Zsolt Szabó (PVV), de nieuwe beoogde staatssecretaris van Koninkrijksrelaties, wil de relatie met de Caribische delen binnen het Koninkrijk optimaliseren. Dat werd donderdag tijdens de eerste hoorzittingen met kandidaat-bewindspersonen bekend.

Als staatssecretaris van Koninkrijksrelaties namens de PVV, gaat hij niet in op de minder vleiende uitspraken van PVV’ers over de Caribische delen van het koninkrijk. Kamerlid Kathmann (GroenLinks-PvdA) herinnert eraan dat de PVV in het verleden zei dat er geen cent meer naar de eilanden zou moeten gaan en dat partijleider Wilders in 2008 sprak over ‘schurkeneilanden’.

Szabó, voorheen VVD, benadrukt dat hij zich baseert op het coalitieakkoord en niet op negatieve uitspraken uit het verleden. “Thuis zeggen we altijd ‘en weer door’. Vanaf 2 juli is er een nieuwe situatie,” zegt de beoogd bewindspersoon, verwijzend naar de dag van zijn beëdiging. “Ik zal alles doen om de relatie tussen Nederland en het Caribisch deel te optimaliseren.”