zondag 21 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Korps Politie Caribisch Nederland heeft dit jaar al veertig meldingen ontvangen van diefstallen uit voertuigen. De politie waarschuwt zowel inwoners als bezoekers van Bonaire om extra maatregelen te nemen ter beveiliging van hun voertuigen. Dit schrijft KPCN in een persbericht.

De politie adviseert om waakzaam te blijven en eenvoudige maar effectieve stappen te ondernemen om het risico op diefstal te verkleinen. Tips vanuit KPCN zijn het goed afsluiten van deuren en ramen, zelfs bij korte afwezigheid, en het niet zichtbaar achterlaten van waardevolle spullen in de auto. 

Daarnaast wordt aangeraden voertuigen op goed verlichte en druk bezochte plaatsen te parkeren, bij voorkeur op terreinen met camerabewaking. Ook kunnen mensen overwegen om beveiligingssystemen, zoals auto-alarmen te installeren op hun voertuig. 

Met deze adviezen hoopt de politie het aantal diefstallen te verminderen en de veiligheid van de gemeenschap te vergroten. Er wordt actief onderzoek gedaan naar de diefstallen en de politie roept mensen op om verdachte activiteiten te melden.