zondag 21 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Minister Ruisandro Cijntje (PNP) heeft samen met koning Willem-Alexander en koningin Maxima tijdens een werkbezoek in de Verenigde Staten de opnamestudio Patchwerk in Atlanta bezocht. In de studio namen al eerder grote artiesten, waaronder Beyoncé, Outkast, 2Pac en Madonna tracks op.

Het werkbezoek staat in het teken van de gedeelde geschiedenis tussen de Verenigde Staten en Nederland en het op gang brengen van duurzame economische samenwerkingen. Naast een aantal ministers zijn ook Rotjoch en Frenna onderdeel van het werkbezoek.

De twee Nederlandse artiesten waren in de studio nieuwe muziek aan het opnemen. Ook de Curaçaose artiest Smurv was aanwezig in de studio. Het koningspaar mocht ook een draai aan de knoppen geven en ‘hielp bij het produceren’ van een nieuwe plaat.

Willem-Alexander zei dat als het om muziek gaat, hij niet al te veel toeters en bellen wil. “Less is more.” Uiteindelijk gooide hij toch alle schuiven open. ‘Best makkelijk’, concludeerde hij lachend.