zondag 21 juli 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Een 22-jarige verdachte heeft zich donderdagavond bij de recherche gemeld voor de moord op adjudant Toon Brood van de Koninklijke Marechaussee. Dat maakt het Korps Politie Curaçao bekend. 

De verdachte is voorgeleid aan een officier van justitie en zit voorlopig vast, in afwachting van het onderzoek. De politie deed eerder een oproep aan de daders om zich te melden. Het is de tweede verdachte die daar nu gehoor aan gegeven.

Het onderzoeksteam van de politie deed vorige week al verschillende  huiszoekingen op adressen in Otrobanda, één in Oost Jongbloed en twee andere huizen in Noord Zapateer en Rondeklip. Tijdens de huiszoekingen werden enkele voertuigen en voorwerpen in beslag genomen die van belang zijn voor het onderzoek.

Brood kwam in de nacht van 31 mei om het leven. Onbekenden drongen het huis van de adjudant binnen en schoten hem dood.