zondag 23 juni 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Horecagelegenheden en restaurants zullen niet meer direct worden gesloten door de Technisch Hygiënische Zorg (THZ) of controleurs van het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN). Het ministerie presenteerde een nieuw beleid voor controles van horecagelegenheden maandag aan stakeholders.

De controles zullen voortaan overdag plaatsvinden en niet in de avonduren, waardoor eigenaars en leidinggevenden meer tijd hebben om bijvoorbeeld onhygiënische situaties op te lossen. In de avonduren – waarop de controles eerst plaatsvonden – is het vaak druk in de zaken. 

Horecazaken moeten wel zorgen voor een speciaal personeelslid dat toeziet op dat de zaak altijd schoon is. De nadruk van het vernieuwde beleid blijft op de naleving van de hygiëneregels die gelden, waarbij de managers van de horecazaken een grotere verantwoordelijkheid krijgen. 

De horecazaken krijgen formulieren zodat het aangewezen personeelslid toe kan zien op alle hygiëneregels en of deze worden nagegaan tijdens het schoonmaken. “Als alle schoonmaakwerkzaamheden volgens het formulier gaan, is het bijna onmogelijk om nog ongeregeldheden te constateren”, aldus het ministerie van GMN.

Laat de eerste reactie achter