vrijdag 14 juni 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Een anti-drugsoperatie van de Zr. Ms. Groningen is dinsdag in de vroege ochtend onverwachts veranderd in een zoekactie naar drie vermiste personen op de zee tussen Aruba, Bonaire en Curaçao. Dit meldt het ministerie van Defensie. De vermisten zijn nog niet gevonden.

De bemanning van Zr. Ms. Groningen kreeg een melding over een verdachte go-fast op zee bij de ABC-eilanden. Om de boot te onderscheppen, stuurde de Zr. Ms. Groningen twee snelle, kleinere boten erop af. Een van de bemanningsleden van deze FRISC’s moest tijdens de operatie uit zelfverdediging schieten, wat leidde tot een explosie aan boord van het verdachte voertuig. 

De boot zonk en de drie opvarenden raakten vermist. Daarop werd een Search and Rescue (SAR) operatie gestart. Naast de Zr. Ms. Groningen zijn ook de Zr. Ms. Pelikaan, een Amerikaanse helikopter van de United States Coast Guard, een SAR-helikopter en een cutter van de Kustwacht ingezet om te helpen bij de zoekactie. 

Later op de dag nam de kustwachtcutter Jaguar de zoekactie over. De Koninklijke Marechaussee onderzoekt het incident. Het ministerie van Defensie verklaart woensdagochtend tegenover Nu.cw dat de drie vermisten nog zijn niet gevonden. 

Beeld: Ministerie van Defensie

Laat de eerste reactie achter