woensdag 12 juni 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De politie op Bonaire heeft maandag een 45-jarige man in een woning in Nort’i Saliña aangehouden op verdenking van drugshandel. Dat maakt het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) bekend. 

Na de arrestatie vond een huiszoeking plaats op hetzelfde adres. Honden van de Douane waren bij de inval aanwezig. De politie heeft verschillende spullen in beslag genomen die belangrijk zijn voor het onderzoek.

Het KPCN onderzoekt de zaak al sinds 2021, toen de politie gegevens verkreeg voor een onderzoek naar cryptocommunicatie. Uit de analyse van de cryptoberichten en metadata bleek dat criminelen gebruik maakten van versleutelde telefoons. De telefoons zijn legaal en populair onder criminelen. “De versleutelde communicatieplatformen zijn inmiddels ontmanteld”, aldus het KPCN.

De verdachte zit voorlopig vast in afwachting van het onderzoek.

Laat de eerste reactie achter