maandag 24 juni 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Verschillende wijken hadden maandagavond te maken met stroomuitval door een technisch probleem in een van de machines aan de Dokweg. Dat maakte Aqualectra maandagavond rond 23.00 uur via een verklaring bekend. 

Het nutsbedrijf deelde mee dat de wijken Montaña, Nijlweg, Weis, Kas Chikitu, Irlaanweg, Seru Molina en Roosendal zonder elektriciteit zaten. Echter bleek rond 23.30 uur dat meer wijken geen stroom hadden.

Het gaat om wijken zoals Koraal Specht, Dominguito, Marie Pampoen, Vredenberg, Salina en Santa Rosa. Ook delen van Santa Maria en Buena Vista, Kanga, Dein, Kwartje, Marchena, delen van de Seru Loraweg en delen van Amerikanenkamp hadden geen stroom. Over de overige wijken die zonder elektriciteit zaten, meldt Aqualectra niets.

Op Facebook zijn boze reacties te lezen van mensen die door de hitte en stroomuitval niet konden slapen. Op veel plaatsen keerde de elektriciteit na twee uur zonder te hebben gezeten weer terug.