zondag 23 juni 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het Maritiem Operatiecentrum van de Kustwacht Caribisch Gebied heeft maandagochtend twee drenkelingen gered, nadat zij waren gekapseisd met hun boot. Ze bevonden zich op ongeveer 75 mijl ten noordwesten van Aruba. Dit meldt de Kustwacht in een persbericht.

Het DASH-vliegtuig, dat werd ingezet voor een check, bevestigde dat er twee personen op het gekapseisde vaartuig zaten. Daarop werd de Kustwacht-helikopter ingeschakeld, die naar de locatie vloog om een reddingsactie uit te voeren.

De twee personen waren erin geslaagd om uit het water op het gekapseisde vaartuig te klimmen. Ze zijn aan boord van de helikopter gehesen en veilig naar Aruba gebracht. Bij aankomst werden zij opgevangen door medewerkers van de Kustwacht.

De Kustwacht werkt samen met ketenpartners om ervoor te zorgen dat deze personen, die de Dominicaanse nationaliteit hebben, veilig naar huis kunnen terugkeren.